10 dkg kókuszreszelék
2,5 dl habtejszín
8 dkg cukor
fél csomag vaníliás cukor
12 dkg ét vagy főzőcsoki
1 ek olaj
A tejszínt összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzni kezdem. Addig főzöm, míg a krém besűrűsödött ( ez tűzhelytől függően lehet 20-30 perc). Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy tejesen kihűljön és még tovább keményedjen.
A kihűlt masszából diónyi golyókat gyúrok.
A csokit gőz fölött és az olajjal összekeverve felolvasztom. A golyókat fogpiszkálókra szúrom és megfürdetem a csokiban. Majd tálcára teszem és hűtöm tovább, ameddig a csoki teljesen megdermed. Kb. 1 óra.
A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral, vaníliacukorral és sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat vagy margarint. Sima állagú tésztává gyúrjuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű