6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
másfél evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
rumaroma
25 dkg vaj
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
6 teáskanál instant kávépor
3 evőkanál tej
15 dkg darabokra vágott dió
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
Összegyúrni 2 lapot sütni Krém összefőzni hidegen bele a margarin. Tetejére sok csoki
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótarolád készítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy kis tejjel összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle Krém: 30 dkg cukor, ezt megpirítjuk, majd fél liter tejbe 4 evk. lisztet elkeverek, és hozzáadom a karame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra kavarjuk a tojásokkal, hozzáadjuk a tejfölt meg a tejet. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával meg a sóval, és a tojásos masszába kavarjuk. A masszát három r...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes