menu

Családireceptkönyv.hu

Feketeribizlis pite gluténmentesen


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
4 dl joghurt (natúr)
360 g barna cukor
1 csomag sütőpor
270 g gluténmentes lisztkeverék
50 dkg feketeribizli
3 ek barna cukor
1 dkg vaj (a sütőpapírhoz)

Elkészítés:


Megmossuk, és leszárazzuk a ribizlit.
A piteforma aljába terítetjük a megvajazott sütőpapírt.
Beleszórjuk a gyönyörű fekete ribizlit, és megszórjuk a 3 ek barna cukorral.
A tészta hozzávalóit, mindent egyben módon (először a nedves, majd a száraz hozzávalók) összekeverjük robotgéppel.
A nokedli állagú tésztát ráöntjük a ribizlire.
Addig sütjük, míg a teteje megbarnul.
Megvárjuk, míg hűl egy kicsit, majd kiborítjuk egy tálra, és lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.

Trükkök, tippek, praktikák:


sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Feketeribizlis pite gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sütőben sült fánk
Sütőben sült fánk

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a többi folyadékot, a tojásokat, a felolvasztott vajat a kenyérsütő gép tartályába teszem, rászórom a lisztet, majd a felfuttatott éles...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
gofri, túrós, fittkonyha
gofri, túrós, fittkonyha

A hozzávalókat összekeverjük, kókuszolajjal kikent, felforrósított gofrisütőbe simítjuk és pár perc alatt készre sütjük. (Kb. 4 perc alatt lesz kész.)

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Vaníliás sárgabarackos lepény
Vaníliás sárgabarackos lepény

1. A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad), majd hozzáadjuk a tejfölt, illetve a tejet is. 2. A lisztet, sütőport és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Aranygaluska
Aranygaluska

A lisztből a tojásból,és a cukorral az élesztővel amelyet 1 dl tejben felfuttatunk, a sóval és még a maradék 2 dl tejjel jól verhető tésztát készítünk.. Ha félig kidolgoztuk a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk