menu

Családireceptkönyv.hu

Francia diós-krémes


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 15 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Mézes laphoz:
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

Diós piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak sütőpor
15 dkg dió (darált)

Krémhez:
3 tojás sárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg kristály cukor
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin

Elkészítés:


A sütőt előmelegítem 190 fokra.

A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttem) öntöm a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverem, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A margarint kikeverem a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozom a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára teszem, a krém felét rákenem, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedem. A tetejét porcukorral szórom meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.

Ebből a mennyiségből a szeletek nagyságától függően kb. 80 szelet sütemény lesz.

Francia diós-krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Tejfölös csodasüti
Tejfölös csodasüti

A krém készítésével kezdjük. Ehhez a tejben a kétféle cukorral sűrűre főzzük a pudingport, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. A sütőt 180 fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ganache de chocolate
Ganache de chocolate

Az elkészítése roppant egyszerű. A tejszínt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a csokoládét. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb levegőt, azaz buborékot keverjük bele, mert az me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes krémes recept
Mézes krémes recept

A krémet az alapanyagokból elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát és a citromhéjat is hozzáadjuk. A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt a p...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

A tésztához a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrjuk. Mint minden mézes tésztát, ezt is jó pih...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk