50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
4 ek olvasztott méz
1 dl tejföl (kb)
Krémhez:
6 dl tej
6-7 púpos ek liszt
1 púpos ek kristálycukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
kakaópor
2 cs vaníliás cukor
baracklekvár
Mázhoz:
18 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 cs főzés nélküli puncs pudingpor
2 ek tej
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. 6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.
25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.
A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.
A vajat kikeverjük habosra a porcukorral,közben a tojást szintén habosra keverjük a többi hozzávalóval,majd a végén a két masszát összevegyitjük és alaposan kidolgozzuk Habzsákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az ét csokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatom. 2. A lisztet, cukrot, sót, tojást és a maradék langyos tejet egy tálba mérem és hozzáadom a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon 15 perc alatt kész. Kb 9-12 db lesz belőle.
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: Könnyű