5 tojás
20 dkg kristálycukor
0,8 dl tej (ha 1 dl-t tesztek bele, végül is az sem sok)
0,8 dl olaj
2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
20 dkg liszt
10 g sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
kb 5 evőkanál búzadara (púposan)
10-15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
kakaópor
A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixerrel jól kihabosítom.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Ha nagyon lágy a krém a tésztán, 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy szépen lehessen szeletelni. Majd kakaóporral meghintem a tetejét, és felszeletelve tálalom.
A sütőt 180 C fokra előmelegítem. Két tepsit sütőpapírral kibélelek, hogy sülhessenek folyamatosan. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurttal, tojással, vaníliával és a cukor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűpiskóta elkészítés Melegítse elő a sütőt 165 fokra. A cukrot , a vajat felverjük, majd felverjük a vaníliával és a zsírral. Add hozzá a tojásokat, egyenként, amíg bolyhos lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa tojássárgáját kikeverjük a cukorral a tojás fehérjét kemény habbá verjük..a sárgához hozzá adjuk a lisztet majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot...150 fokon 35 percig/ tű p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű