menu

Családireceptkönyv.hu

Francia Hagymaleves az igazi ízek


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hagyma, hagyma és hagyma ez a titok nyitja :D
Nah jo vegyük komolyan én ezt nagyon sűrűre és sokat szoktam csinálni.
5-10 fej hagyma (megpucolva és nagyobb szeletekre felvágva)
1-2 póréhagyma felszeletelve
Újhagyma ízlés szerint
Lilahagyma is (elhagyható)
Fokhagyma
Víz (alaplé)

Bors
Kakukkfű
1 pohárka fehérbor
Sajt
Toastkenyér vagy rendes kenyér
Olívaolaj
Vaj
1 kevés Borecet

Elkészítés:


Nah szóval kezdjük az elején a pucolásnál és a darabolásnál. Nagyjából egy fél napod plusz 10 csomag zsebkendő és már túl is vagy rajta.
Szeletelj fel mindent egy nagy lábasba de a fokhagymát egy külön kis tálkába tedd.
Egy nagy lábast tegyél fel hevítsd fel rakj bele olívaolajat, és egy jó adag vajat kb 5 dkg-ot.
Majd hajítsd rá a hagymát és itt kezdődik a meló, 1-2 óra ácsorgás némi pihenővel és folyamatos kavargatással.
Nah szóval első lépésnek kb egy 30-60 percen keresztül párolás nyugodtan hagyhatod hogy odakapjon a lábas aljára majd kapard fel!
Azután hagyd ujra hogy lepiruljon majd megint kapard fel és ezt kell végig csinálni így oldódik ki a cukor a hagymából, és a vajból is.
Ezután a pohárka bor felét öntsd bele (maradékot idd meg) és szépen kapard fel az alját.
Add hozzá a fokhagymát még egy 10 dkg vajat és folytasd tovább a párolást addig amíg ez a hagyma szép aranyba nem lesz.
Ezután öntsd fel vízzel (dobj bele két kockát) vagy az alaplével (viz felforralni kocka bele és kész is),
Ízesítsd sóval, borssal, és kakukkfűvel és Egy kevés borecettel.
Az a jó ha egyszerre érzed az édeskés ízt de közben a finoman fűszeres is.
Tepsi alját olajozd be keneges át a toastkenyerek alját tetejét vastagon szórd meg sajttal és 200 fokon hmm olvaszd rá a sajtot amíg megpirul.
Egy tányérra szedj a jo forró, és sűrű levesből majd tetejére rakj 1-2 szelet sajtos toastot.
A sajtkedvelők akár a levesre is szórhatnak sajtot és arra a toast.

Francia Hagymaleves az igazi ízek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos gombaleves csipetkével
Kolbászos gombaleves csipetkével

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük. A szalonnakockákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vöröshagymát apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, a zúzott fokhagymákat mellédobjuk, és amikor már érezzük az illatát, a zöldségalaplével felengedjük. Sóval, borssal, szerecsendi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Citromos zöldfűszeres raguleves
Citromos zöldfűszeres raguleves

A kockára vágott húst vajon a finomra vágott hagymával lepirítjuk, hozzáadjuk A kockára vágott vegyes zöldségeket és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük Petrezselyem és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kapros citromos sertésraguleves
Kapros citromos sertésraguleves

Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk