Víz
Só
Tészta
Sziasztok!
Tésztafőzés köreiben sokaknak nagyon sok féle elképzesélük van és rengeteg tévhit van vele kapcsolatban.
1. Tésztát főzni csak és kizárólag erősen forrásban lévő vízzel lehet, melybe még azelőtt tegyük bele a Sót mivel ezzel megváltozik a Víz forráspontja.
2. Ha forrásban van a víz dobd bele a tésztát főzd addig teljes lángon amíg ujra felforr és utána vedd lejjebb hogy ne menjen ki a víz.
3. Ha szószos ételeket főzöl vagy serpenyőben csinálsz valamit pl ( Carbonarat, vagy egy tejszínes vagy paradicsomos ételt nem szükséges lemosni róla keményítős réteget, ezáltal sokkal jobban magába szívja a szaftot.
4. Olajat nem kell a Vízbe önteni mert nem fog elegyedni sem a vízzel sem pedig a tésztával.
5. Ha pedig nem csak egy ebédhez főzöd akkor mosd le majd egy kis olajat önts rá és forgasd össze, hogy ne tapadjon össze.
A zsírhoz adjuk a 12,5 dkg lisztet és simára keverjük, majd elosztjuk 3 egyenlő részre. A liszthez adjuk a tojássárgáját, a sót és a langyos ecetes vizet, jól kidolgozzuk hólyagos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, hozzákeverjük a zselatint. Olvassátok el, hogy mit írnak a zselatin csomagolásán, a Horváth Rozisat forralni kell (én ezt szoktam használni), de van, amelyike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű