alap egy kelt tészta: 50 dkg liszt, 4 tojássárgája, 3 dkg élesztő, 4 dkg porcukor, 3 dl tej, 10 dkg olvasztott vaj.
Ezt dagasztjuk-kelesztjük. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük 10-15 dkg vaj és porcukor keverékével. Megszórhatjuk csokival, dióval, mandulával is. Feltekerjük és feldaraboljuk, ki mekkora csigákat szeretne. Sütőpapíros tepsibe teszem nem szorosan, de egymás mellé. 180-190 fokra bekapcsolom a sütőt, míg bemelegszik hagyom ismét kelni a tésztát ÉS a lényeg: 2 dl tejszínt összekeverek 10 dkg porcukorral (ha édes a tejszín akkor kevesebbel ne legyen tömény édes) és a felével meglocsolom a csigákat. Beteszem a sütőbe és az utolsó 10 percben a maradék tejszínnel ismét meglocsolom. A sütési idő 35-40 perc, ha nagyon barnulna le kell takarni.
Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat és annyi lisztet,hog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, az édesítőt, és a sütőport összekeverjük. Majd egy 30x40 cm-es tepsit kikenünk vajjal, és a lisztes keverék feléve meghintjük. A vajat ketté vesszük, és a felét rámorzso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesTepsi mérete 40x50 cm Tészta készítése A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és pici sóval. Keverjük össze a diót a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert habhoz. Sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű