5 dl tejszín
1 nagy csomag cappucinó por
1 vanília aroma
1 tubus sűrített tej
5 ek cukor
5 dl rum
A tejszín felét felmelegítettem, bele a cappucino por és a cukor, simára kevertem, maradék tejszín, ezután vanília aroma, sűrített tej és lassan hozzáadtam a rumot.
Üvegbe tölteni, hűvös helyen 1 hétig (de legalább 2 napot) érlelni, naponta egyszer átforgatni az üveget (figyelem! nem rázni, mert krém lesz belőle!)
A cukrot serpenyőbe vagy kis lábasba tesszük. Megolvasztjuk, majd amikor már teljesen felolvadt az összes cukor, a hideg tejjel felengedjük. Végül addig forraljuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1.) A vizet forrald fel, add hozzá a gyömbért és a borsmentát, és lefedve hagyd állni 30 percig. HA KEKSZET IS csinálsz a gyömbérreszelékből, akkor a forró víz felével külön for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lehűtött dinnyét kimagozzuk, daraboljuk, s egy botmixer keverőedényébe dobjuk. Beletesszük a mézet, a mentaleveleket, facsarunk bele citromot, beleöntjük a vodkát, összekeverjük....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűTegyük az összes gyümölcsöt egy nagy tálba, tetejére fémrácsot, arra pedig egy fémszűrőt tegyünk, erre pakoljuk a kockacukrot. Öntsük le jó erős rummal, majd gyújtsuk meg. Az égő r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű