menu

Családireceptkönyv.hu

Habos mákos


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
30 dkg jó minőségű, garantáltan glutén- és laktózmentes sütemény-lisztkeverék
6 dkg házilag darált porcukor
1,5 dl laktózmentes tej
5 dkg laktózmentes vaj
1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor
2 dkg gluténtól és tejtől mentes élesztő
3 tojás sárgája
1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

Hozzávalók a habos-mákos réteghez:
3 tojásfehérje
4 púpozott evőkanál eperlekvár
2 evőkanál házilag darált porcukor
2 púpozott evőkanál házilag darált mák
1 kiskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő

Elkészítés:


Az élesztőt egy kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk, a vajat pedig folyékonyra langyosítjuk. A gluténmentes lisztet, az élesztős tejet, a 3 tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat homogén tésztává gyúrjuk, ezután megszórjuk rizsliszttel a tésztát és az edény falát, majd egy órán át kelesztjük a tésztát.

A megkelt tésztát óvatosan kinyújtjuk – a gluténmentes liszt miatt könnyebben szakad. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tepsit, belenyomkodjuk a tésztát, és megkenjük az eperlekvárral. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral. A keményítőt és a mákot fakanállal beleforgatjuk folyamatosan adagolva, úgy, hogy a hab ne törjön össze.

A mákos habot a lekváros tészta tetejére terítjük. A süteményt 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

Habos mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zabpelyhes sütemény
Zabpelyhes sütemény

A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a masszát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokos sütőben 30 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
BOCI SZELET
BOCI SZELET

Eloszor a turo tolteleket keszitjuk el A turot osszekeverjuk a buzadaraval(griz),tojassal,cukorral,vanilia porral A tojasokat elvalasztjuk A tojas sargakat kikavarjuk a cukorral...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gitka
Búrkifli leveles-vajas tésztából
Búrkifli leveles-vajas tésztából

Kimérünk 5dkg lisztet, 20dkg vajat, és a gyúródeszkára tesszük. Egy késsel elkezdjük aprítani a vajat, minél apróbb darabokra, és próbáljuk összevegyíteni a vajjal. Ha már késsel n...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Halacska
Halacska

A hozzávalókat összegyúrjuk, dió nagyságú gombócokat készítünk, 1 éjszakát hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk