4 db tojásfehérje
10 dkg porcukor + néhány csepp édesítő
1/2 citrom leve
5 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaó
A krémhez:
3 dkg kókuszreszelék
2 dl habtejszín
édesítőszer
2 csomag vaníliáscukor
25 dkg mascarpone
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, néhány csepp édesítőszert, és kemény habbá verjük.
Ezután beleszitáljuk a kakaót és a sütőport, majd így is jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, vékony tésztaréteget fogunk kapni. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük, mint a piskótatekercs tésztáját (én légkeverésnél, 150 fokon 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve egy sütőpapírra ráfordítjuk a megsült tésztát, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután egy nyirkos konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A vízbe mártott konyharuhát jó alaposa kicsavarjuk, hogy éppen csak nedves legyen.)
Amikor kihűlt a tészta, a sütőpapír segítségével feltekerjük (én 2-3-szor feltekerem, majd kitekerem).
A krémhez a mascarponét ízlés szerinti mennyiségű édesítőszerrel és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a kókuszos krémhez keverjük (habtejszínhez habfixáló is kell, mert különben összeesik a krém).
A tésztát megkenjük a krém felével, majd óvatosan feltekerjük. Ezután a maradék krémmel bevonjuk a külsejét is. Végül a krém tetejére ízlés szerint kakaóport szitálunk.
Tálalás előtt legalább 1 órára hűvös helyre tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Egy 32*26 cm-es tepsi (tál, amink van) alját kitesszük kekszekkel. Nekem ebbe a tepsibe pont elfértek a kekszek, mégpedig 18. --5 dl tejet elkezdünk forralni. Közben a vaníliás pu...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézVajjal vagy margarinnal kikenjük a tepsit. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe (közepes zománcos vagy cserép), és egyenletesre elrázzuk. A keverék tetejére szórunk egyenletesen k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy szögletes sütőformát kibélelünk sütőpapírral. Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat. A szobahőmérsékletű vajat kézimixerrel, közepes sebessé...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: Könnyű