12 szelethez:
12,5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
12,5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojás
25 dkg zsírszegény túró
2 dl natúr joghurt
1 citrom reszelt héja és leve
1 tasak zselatin (10 g)
5 dl tejszín
A szóráshoz:
porcukor
A lisztet, a sütőport, 12,5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a margarint és a tojásokat (kézi robotgéppel) simára keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a szebbiket kiválasztjuk a tetejére. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A túrót habosra keverjük a joghurttal, a citromlével és héjjal. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és elkeverjük kevés túrókrémmel, majd az egész túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a túrókrémbe forgatjuk. A kevésbé szép tortalapot visszatesszük a formába, közárjuk a kapcsot. Rákenjük a krémet, elsimítjuk, és kb. 2 órára hidegre tesszük. A maradék tortalapot 12 szeletre vágjuk, és krémre illesztjük. Megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.
A lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal, forgókéses aprítóban, adjuk hozzá a cukrot, sütőport, mandulát és a fűszereket. Ne spóroljunk a fűszerekkel, nagyon illatosra, ízesre jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapok hozzávalóit gőz fölött felmelegítjük és 50 dkg liszttel tésztát gyúrunk belőle. 4 lapba sütjük. A krém hozzávalóit habosra keverjük és a lapok közé töltjük. A tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy méretű tepsit, (kb.25x35) kibélelünk sütőpapírral. Az almát vékonyra szeleteljük, a kibélelt tepsibe terítjük és megszórjuk fahéjjal. Elkészítjük a piskótát. 12 evőkanál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a tojás sárgáját, a tejet, a vizet, a vajat. Kézi mixerrel simára keverjük. A tojásfehérjét habverővel keményre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű