menu

Családireceptkönyv.hu

Tündérsüti


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


egy 24 x 38 cm-es tepsihez
Tésztához:
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum vagy rumaroma
Tetejére:
porcukor

Elkészítés:


Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).
A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet dolgozhatunk bele.
A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót a sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével a tepsi méretére, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk,amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.
Úgy 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején.Takarjuk le sütőpapírral ha úgy látjuk jónak (én így tettem).
Kb 40 perc sütés után a habos rész még kicsit recegős lehet, de nem baj, mert miközben hűl szépen megszilárdul.
A teljesen kihűlt süteményünket porcukorral hintjük és tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb jó hidegen .

Tündérsüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Financier (Mauthner Zsófi)
Financier (Mauthner Zsófi)

A lisztet, porcukrot, kristálycukrot, darált mandulát és a csipet sót egy tálba szitáljuk. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. Egy közepes lábasba tesszük a vajat, hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Light paleo muffin
Light paleo muffin

Kézi habverővel csomómentesre keverjük, formákba öntjük (nekem régi sütőm van, így én 3-as fokozaton 40 percig sütöttem). Mikor kész, picit hagyom hűlni, kettévágom, megkenem cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcskenyér tojásfehérjéből
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Gyümölcskenyér tojásfehérjéből

A tojásfehérjét a cukorral és a sóval robotgéppel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd az olvasztott vajat, és tovább keverjük a gé...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fügés Crostata.
Fügés Crostata.

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk dagasztógéppel. A gombóccá formált tésztát kb. 30 percre a hútőszekrényben pihentetjük. Közben az áfonyát a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk