50 dkg túró
– 1 nagy dobozos tejföl (330 g)
– 10 dkg puha vaj
– 6 tojás
– háromnegyed bögre liszt
– bő fél bögre cukor
– 1 csomag sütőpor (12 g)
(A börgre 2,5 dl-es)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és már mehet is egy kisebb (kb. 23 x 28 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe.
Az előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük. Ezután sütőpapírostól kiemeljük a tepsiből és 5 perc múlva porcukorral jól meghintjük és már szeleteljük is.
Forrón egyenesen mennyei!
A krém hozzávalóit kikeverjük, sűrű krémmé főzzük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a hozzákeverjük félig kihűlt krémhez. A végén hozzá adjuk a tojásfehérje habját. G...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTurmixold őket össze egészen addig, míg tökéletes masszává nem áll össze, és már mehet is a sütőbe! Ízesítésképp tegyél rá apró gyümölcsöket, vagy egy kis juharszirupot!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt, vajat és a cukrot lábasba tesszük és forrásig melegítjük. Amikor forr levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lisztet, diót és narancshéjat, majd lehűtjük. Cukrozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes