50 dkg alma 2 db tojás 1 csomag sütőpor 2 evőkanál cukor 1 db vaníliás cukor 25 dkg búzaliszt 1 kiskanál fahéj olaj
2 féle
50 dkg alma
50 dkg liszt
3 ek porcukor
fél cs élesztő
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 ek tejföl
pici só
2 dl tej
Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, a barna cukorral, a kakaóporral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, sütőpapíron gombócokat formálni, a tepsiben lelapítani és megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Egy 26 cm-es átmérőjű, vajjal kikent tortaforma alján egyenletesen kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk. A mazsolát kevés tejben k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű