25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
2 reszelt alma
6 dkg dió
6 dkg tejcsokoládé
A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy tepsibe tesszük. A meghámozott almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a tésztához kavarjuk. A diót és a csokoládét is apró darabokra tördeljük és a tésztába kavarjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A cukros, langyos tejbe beletesszük az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgájával és a felfutott élesztővel összeállítjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet a vajjal megolvasztjuk, langyosra hűtjük. A tojásokat a porcukorral és a citromlével elkeverjük, a mézhez adjuk. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a fűszerkeveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt már kiveszem a hűtőből, hogy kicsit melegedjen. Kitekerem, félbevágom és az egyik felét megkenem nutellával. A másik felét ráhajto...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyurni formába tenni és nyomkodni kifele 180fok sütő függő de hamar meg sűl még ami barnásra sikerűl is finom másnapra meg puhul zacskoban
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű