menu

Családireceptkönyv.hu

Citrompuding kedvencem sült 2.


Írta:

Elk. idő: 55 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 dkg puha vaj + kikenni az edényt
16 dkg porcukor
4 tojás szobahőmérsékleten, kettéválasztva
nagy csipet só
40 g liszt (4 púpos eek liszt)
3 Meyer citrom leve és reszelt héja
4 dl tej

Elkészítés:


A vajat és cukrot elektromos habverővel habosra keverjük, kb 5 perc alatt, nagy fokozaton.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és reszelt citromhéjat és a lisztet is, majd ezeket is alaposan beledolgozzuk.
Belecsurgatjuk a citromlevet, közben folyamatosan keverjük a habverővel.
A tejet felforrósítjuk, és hozzákeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és kikenjük a formát a vajjal.
Egy másik tálban a sóval felverjük a tojáshabot. Óvatosan a citromos masszába forgatjuk.
Egy nagy tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a sütőtálat 2 centi magasan ellepje. Beleállítjuk a formát, amibe előzőleg átöntöttük a masszát.
Sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük a tetejét.
Langyosan, vagy hidegen a legjobb!

Trükkök, tippek, praktikák:


Januárban csak ennek van értelme. A citromfelfújtnak, és a citrompudingnak.
Január, február, itt a nyár, itt a Meyer citrom. Az Aldiban mindig van, érdemes venni belőle pár kilóval. Persze csak citromnak nevezik, nem írják ki a valódi nevét, de ti mind felismeritek, ugye? Én ilyenkor lefagyasztom a levét, sokkal jobb belőle nyáron a citromfagyi is.
Azt mondják az okosok, hogy valószínűleg a citrom és a narancs természetes hibridje ez a citromfajta, ezért narancssárgább, gömbölyűbb és simább héjú, mint a citrom. A héja sokkal vékonyabb és puhább, mint a citromé, ezért gyorsabban tönkremegy sajnos, és sokkal lédúsabb, mint a hagyományos citromok.
De a legjobb persze az illata! Reményt ad ebben a hidegben, korai sötétségben arra, hogy lesz még napsütés, meleg, és nyár!
A Meyer citrom a nevét Frank Nicholas Meyerről kapta, aki az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumának dolgozott, és 1905-ben Ázsiából új növényfajokat keresett és próbált betelepíteni az Államokba. Ezek között volt a nevét viselő citrom is.

Citrompuding kedvencem sült 2.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 10 perces update 1-es kókuszkocka recept
10 perces update 1-es kókuszkocka recept

A "tésztát" mikróban készítjük el. Ehhez veszünk egy lapos, szögletes jégkrémesdobozt (pl 0,5 l krémkönnyű:)) Ebben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Tej annyi kell hozzá, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres, túrós, tejszínes torta
Epres, túrós, tejszínes torta

A tojásokat szétválasztjuk, majd a cukorral habosra keverjük a sárgákat, a fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgákhoz hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Quark - Buttermilch Hefezopf
Quark - Buttermilch Hefezopf

Ich erstelle nie einen Vorteig, da es bei mir ohne wunderbar gelingt und ich ihn daher nicht benötige. Wer aber einen machen will, kann dies gerne tun. Buttermilch mit Salz und...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Paeolit - almatorta
Paeolit - almatorta

Elkészítés: Először elkészítjük az alsó réteget: - ehhez a kimagozott datolyákat vízbe tesszük és mikróban megmelegítjük. Félretesszük puhulni pár percig. - Ezalatt egy késes...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk