2-3 evőkanál olaj
20 dkg bacon
1 nagy vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
1-2 csilipaprika
kb. 50 dkg főtt kukorica
1,5 l húsleves
5 dl főzőtejszín
só
1 evőkanál étkezési keményítő
A főtt kukoricáról levagdostam a szemeket, a bacont vékony csíkokra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágtam.
A felhevített olajon megpirítottam a szalonnacsíkokat, majd a hagymakockák hozzáadásával tovább pirítottam.
Belekerült a petrezselyemzöld, a felkarikázott csili és a főtt kukorica is, majd felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel.
Kevéske sóval ízesítve készre főztem.
A keményítőt elkevertem pár kanálnyi vízzel, és besűrítettem vele a levest.
Néhány percig még főztem, majd tálaltam.
Időnként rajtunk marad a főtt kukorica, bármilyen finom, néha bizony megmarad néhány cső. A maradék felhasználására jó alternatíva ez a leves, csípőssége a csilipaprika mennyiségével szabályozható. Húsleves híján vízzel is készíthetjük, ebben az esetben pluszban kell még fűszerezni, és szezonon kívül készülhet konzerv kukoricából is. Sok sikert hozzá!
Erőleves: A tojásfehérjéből verjünk laza habot, majd keverjük el benne a paradicsompürét. A darált marhahúst öntsük nagy lábasba, keverjük el a zöldségekkel: a 2 gerezd fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt zsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesErősítik a levesek gyógyító hatását a jól megválasztott fűszerek. Igazoltan jótékony hatású a keringést serkentő bors és kurkuma, a gyulladáscsökkentő petrezselyem, a koleszterincs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karalábét és a krumplit kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk. Egy lábasban olajon előbb a hagymákat megdinszteljük, majd beletesszük a karalábét és a krumplit is, rövid ideig pá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű