1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre finomra őrölt dió
1 bögre tej
2 közepes alma reszelve
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1,2 dl - fél bögre - olaj
Ha megvan a bögréd, szépen mérj ki mindent egy alkalmas tálba, amiben jól elférsz majd, hogy összedolgozd őket. Ha minden belekerült, keverd homogén masszává az egészet, majd végy elő egy tepsit vagy tortaformát, és béleld ki sütőpapírral. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A tepsiben egyengesd el a masszát, majd ha már elég meleg a sütő, akkor told be, és süsd készre nagyjából 20 perc alatt. Amíg sül, addig esetleg készíthetsz a tetejére csokoládémázat, amivel még finomabb és látványosabb lesz a kész desszert.
Egy edényben összekeverem a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverem a tojásokat, utána hozzáöntöm a tejet. Az “asszonyság” ann...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A tésztá...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesA cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. Összekeverjük a tölteléket...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesGépi habverővel a margarint a porcukorral kikeverjük, majd állandó keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Ha keményebbre akarjuk készíteni a tésztát, kevesebb, ha p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű