Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
0,5 dl tej,
5 evőkanál olaj,
10 dkg porcukor,
csipet só,
fél csg sütőpor,
a töltelékhez:
15 dkg dió,
5 dkgt porcukor,
10 dkg baracklekvár.
a túrót áttörjük a szitán, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Majd a sütőporral elkevert lisztet is a masszába tesszük és az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelékhez összekeverjük a diót, a cukrot és a lekvárt, majd ezzel megkenjük a tésztát. Feltekerjük, mint a bejglit, 2 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőbe 170 fokon kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalòkat összegyúrjuk és golyókat formálunk belőle, majd kókuszreszelékbe forgatjuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd szép vékonyra kisodorjuk egy nagy asztal mentén. Megkenjük a langyos zsírral és félbehajtjuk, majd le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű