6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval és a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.
A cukrot, tojást, mézet, vajat/margarint és tejet 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport. Ezekből tésztát gyúrunk, melyből 2 lapot for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat és 30 percre hűtőbe tesszük.Mikor kivettük,átgyúrjuk és a keksz kinyomóval tepsire rakjuk a kekszeket.Nem kell kivajazni a tepsit,sem sütőpapirozni,a lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót finom krémmé keverjük a kókusszal, protein porral, liszttel és Xylittel. A mandulát 30 másodpercig forralt vízben főzzük, majd leszűrjük és leszedjük a héját. Ezt követően...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a gyömbért, a narancshéjat, a vajat és egy csipet sót egy tálba tesszük. A vajat a liszttel szépen összemorzsoljuk, majd ehhez adjuk hozzá a cukrot és a tejet. Kézzel sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű