menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsös alagút - sütés nélkül


Írta:

Elk. idő: 30 perc+ hűtés
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
30 dkg eper
(szeder, barack, meggy, cseresznye)
2 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 evőkanál porcukor
8-10 babapiskóta
3 csapott evőkanál zselatinpor

+ még néhány szem kisebb eper a desszert közepébe
(vagy szeder, meggy, cseresznye, illetve felkockázott barack)

Elkészítés:


1. A megtisztított/megmosott epret (gyümölcsöt) villával széttörjük (vagy géppel is lehet, csak maradjanak benne kisebb darabok is). Majd összekeverjük az ízlés szerinti kristálycukorral és alacsony lángon meglangyosítjuk, hozzáadjuk a zselatint, simára keverjük. (Hagyjuk még a tűzhelyen közben, de épphogy ne forrjon fel.)
2. Amíg a zselatinos eper(gyümölcs) langyosra hűl, felverjük a hideg habtejszínt a habfixálóval, hozzákeverjük a mascarpone-t és a porcukrot, majd belekeverjük az epres zselatint is.
3. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleteszünk egy kicsi epres masszát elegyengetve. Erre teszünk egy sor apró epret, ismét teszünk a masszából, majd erre teszünk babapiskótát, végül befedjük a maradék gyümölcsös masszával.
4. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni (akár egy éjszakára is lehet). Tálaláskor 2 cm szélesen szeleteljük.

A fotókon jól látszik, hogy nálunk ez a desszert sem tudta kivárni a teljes dermedési időt, mert ebéd után rögtön fel kellett szeletelnem a férjemnek, pedig akkor még alig volt a hűtőben 1-2 órát


Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a könnyed, nem túl édes, isteni finom gyümölcshabos desszertet néhány perc alatt el lehet készíteni, szinte semmi munka nincs vele és nem kell sütni. Elég melegek mostanában a napok, gondolom, Nektek sincs nagy kedvetek bekapcsolni a sütőt...
Vasárnap ez volt a másik desszertünk a gyümölcsös kocka mellett. A kertben olyan bőséges az epertermés, hogy nem győzzük megenni, ezért készítettem belőle néhány finomságot is hétvégén (és még eperlekvárt is). A későbbiekben nyugodtan lehet készíteni cseresznyével, meggyel, szederrel és barackkal is

Gyümölcsös alagút - sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszhabos csiga
Kókuszhabos csiga

A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk. Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselő fánk
Képviselő fánk

A vizet felforralom, bele a só, a Rama margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres poharas piskóta
Kefíres poharas piskóta

A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármily...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés meggyes
Bögrés meggyes

1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Beleöntjük lisztezett, zsírozott tepsibe. 3. A tetejére rárakosgatjuk a meggyet. 4. Tűpróbáig sütjük. sütési hőfok: 180°C tepsi mérete:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk