menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós sütemény


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez:
a tésztához:
25 dkg Rama margarin
20 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
1 citrom reszelt héja
a tetejére:
porcukor

Elkészítés:


Először a tölteléket készítettem el: a pudingporokat lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot, majd a tejet is apránként, csomómentesre keverve.
A szokott módon sűrű pudingpot főztem belőle.
Még forrón hozzákevertem a tejfölt.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, ezt is a tejfölös pudinghoz adtam, óvatosan, nem keverő, inkább csak átforgató mozdulatokkal, hogy ne törjem össze a habot.
A tölteléket reszelt citromhéjjal ízesítettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A tésztához gépi habverővel elkevertem a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadtam a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet a gyúródeszkára szitáltam, ízesítettem pici sóval, majd hozzáöntöttem a margarinos-tojásos masszát.
Egynemű tésztává dolgoztam, közben alaposan liszteztem a deszkát.
A tésztát kb. 60-40 % arányban két részre osztottam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a nagyobbik tésztacipót még a deszkán ellapítottam, majd átemeltem a tepsibe és kézzel nagyjából egyforma vastagságban szétnyomkodtam/elosztottam a tepsi alján.
Erre került a töltelék.
A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodortam, és rácsosan a töltelékre rakosgattam.
Az előmelegedett sütőben kb. 35 perc alatt sült készre.
Amikor kihűlt, porcukorral szórtam meg a tetejét, kockákra vágva tálaltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom, habkönnyű sütike, túrós jellegű ízzel. Sok sikert hozzá!

Hamis túrós sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Földimandulás kollagéngolyó (paleo)
Földimandulás kollagéngolyó (paleo)

A céklát a kókuszolajjal pürésítjük, majd a többi anyagot hozzáadva egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi golyókat formálunk belőle. Végül díszítésként kakaóba forgatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar New York Style Rugelach
New York Style Rugelach

A szobahőmérsékletű a krémsajtot, vajat, cukrot összedolgozom. Hozzáadom a lisztet, sót és gyorsan összegyúrom, nem szabad túldolgozni. Nem baj, ha nem homogén teljesen a tészta....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Felhő szelet
Felhő szelet

A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Összefőzzük, 15-20 percig állni hagyjuk. Utána a 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk 38 × 23...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Edina
Egyszerű keksztekercs
Egyszerű keksztekercs

A darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszórjuk a kó...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk