Hozzávalók a tortához
2 dl narancslé
12 dkg marcipán
5 tojás
10 dkg narancslekvár
9 dkg cukor
12 szeletes, 22 cm átmérőjű tortaforma
6 dkg kandírozott gyümölcskeverék
6 dkg liszt
Hozzávalók a csokoládékrémhez
3 dl felvert tejszín
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
6 dkg olvasztott étcsokoládé
1 tk fahéj
Hozzávalók a narancsos fehércsokoládékrémhez
2 cl narancslikőr
2,5 dl felvert tejszín
7 dkg olvasztott fehércsokoládé
1 dl narancslé
7 dkg olvasztott narancsos fehércsokoládé
3 zselatinlap
1 narancs reszelt héja
fehér és fekete csokoládéforgács
2 tojás
1,5 dkg cukor
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, közben egy másik tálban botmixerrel összekeverjük a tojássárgáját és a narancslevet, majd apró adagokban hozzátesszük a marcipánt. A kandírozott gyümölcsöket elmorzsoljuk a lisztben. A felvert tojáshabhoz először hozzákeverjük a marcipános masszát, majd a lisztet. Tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre.
A kihűlt tortát vízszintesen 3 részre vágjuk. Az egyik tortalapot egy tortaformába helyezzük és megkenjük narancslekvárral. Rátesszük a második tortalapot, majd elkészítjük az első krémet: a felvert tejszínhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a fűszereket, majd habzsákba töltjük és két körben a tortára nyomjuk, majd 15-20 percre fagyasztóba tesszük. Ezalatt elkészítjük a másik krémet. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládékat, a friss narancslevet, a narancshéjat, a narancslikőrt, a felvert tejszínhabot és a hideg vízbe áztatott, majd felmelegített zselatint, majd óvatosan összekeverjük, végül ráöntjük a tortára. Rátesszük a harmadik tésztalapot, majd ismét egy órára fagyasztóba tesszük. Befejezésül tetejét és oldalát vékonyan megkenjük a maradék csokikrémmel és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Először süsd meg a piskótát, vágd 3 részre. A krémhez egy kis lábasban melegítsd fel a mogyorókrémet. Egy kicsit meglangyosíthatod a növényi tejet is, ebben keverd el a többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A dióbelet egy tepsire rakjuk és forró sütőben pár percig pirítjuk. 2. Amikor kihűlt, éles késsel durvára törjük. 3. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval és a cukorral kemény habot verünk. A verést továbbra is folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKész mélyhűtött gesztenyemasszából (25dkg) készül, mivel az már cukrozott, ízesített, vajjal (10 dkg) és vagy tejszínhabbal (200 ml) lazítom, habosítom. Ha nem elég édes tehetünk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű