Hozzávalók a laphoz:
20 dkg kakaós keksz
8 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
6 evőkanál tej
A krémhez:
5 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
2 tasak habfix
3 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, majd a kekszre öntjük és robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hagyjuk kihűlni. Időközben felverjük a habot, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a habfixet és a kókuszreszeléket, a kekszes alap tetejére halmozzuk és hűtőbe tesszük. Legalább fél órát hagyjuk hűlni, hogy a krém szilárddá váljon. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a kakaóport, kevergetjük amíg kihűl, majd elsimítjuk a hab tetején és visszarakjuk a hűtőbe amíg szilárdá nem válik, ezt követően szeleteletjük
A kókusz és a csoki teszi csábítóvá ezt a finom sütit!
A vajat mikrohullámú sütőben melegítsük folyékonyra. A lisztet keverjük el a cukorral, sóval, és a sütőporral. Ennek a keveréknek a közepébe öntsük a vajat, és tej felét. Habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1., Kimérjük a lisztet és a közepébe pottyantjuk az összes hozzávalót. 2., Alaposan összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tehát morzsálódik, akkor adjunk hozzá még tejfölt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az omlós kekszet ledarálom, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára egyengetem, majd hideg helyre teszem. (Fontos, hogy jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesReszeljük le az almát, adjunk hozzá egy 1 evőkanál fahéjat. A 6 tojást 30 dkg cukorral, 3 vaníliás cukorral robotgéppel keverjük krémes állagúra. A fahéjas almát csavarjuk ki és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű