menu

Családireceptkönyv.hu

Mágnás diós pite


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy nagy piteformához:

Omlós tészta:

250 g liszt (nálunk most felesben finomliszt és teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
80 g zsír
75 g nádcukor
1 púpos tk. őrölt fahéj
1 tk. sütőpor
egy csipet só
1 tojás
kb. 3 ek. tejföl
Töltelék:
120 g darált dió
80 g nádcukor
1 tojás
kb. 3-4 ek. szilvalekvár

Elkészítés:


1. Az omlós tésztához a lisztet, a nádcukrot, a fahéjat, a sütőport és a sót összemorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és összeállítjuk a tésztát. A tejfölt érdemes fokozatosan, kanalanként hozzágyúrni a tésztához, ugyanis csak annyi kell bele, amennyitől össze fog állni a tészta.

2. A tészta kb. kétharmadát lisztezett felületen jó fél centi vastagra nyújtjuk, majd óvatosan beleigazítjuk a piteformába. A piteforma oldalát nem kell teljesen fednie a tésztának, csak kb. félig. A tésztát megkenjük a lekvárral.

3. A dióhabhoz a darált diót összekeverjük a nádcukorral és a tojás sárgájával. A tojás fehérjét habbá verjük, majd két részletben beleforgatjuk a diós részbe. A diós tölteléket egyenletesen szétterítjük a lekváros rétegen.

4. A tészta maradékát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokkal berácsozzuk a pite tetejét.

5. A pitét 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Örökölt recept alapján zsírral készül – én most egy csipet fahéjjal turbóztam még fel, ami jól illik a dióhoz. A habos diós réteg pedig egy réteg pikáns lekvárral egészül ki: a klasszikus változatba baracklekvár kerül, de ne féljünk kísérletezni a kedvenc lekvárjainkkal!

Mágnás diós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártejkrém
Madártejkrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás koszorú
Vaníliás koszorú

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a kelesztő táljába mérjük a többi h...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darálós keksz
Darálós keksz

A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk...ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk... Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Keksz szalámi
Keksz szalámi

A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem. A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport. Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és után...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk