5 csésze málna, 3/4 csésze porcukor, 1/4 csésze friss narancslé ( 1 nagyobb narancsból ), 10 dkg mascarpone sajt, 1 1/4 csésze hideg tejszín, 1/2 teáskanál vanília kivonat, só, 20-24 db. feltördelt babapiskóta, 2 1/2 csésze áfonya.
fogjunk egy kapcsos tortaformát, tegyünk az aljába és az oldalába sütőpapírt. A málnát szórjuk meg egy kanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponet keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá a málna egyrészét, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és a málna másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
Végül pedig szórjuk meg áfonyával, és tegyük a hűtőbe egy kis időre. Ezután vegyük le róla a tortaformát és a sütőpapírt, és élvezzük a mennyei hideg ízeket.
A nyári melegben kevésbé kívánjuk a sütés-főzést, leginkább csak jéghideg eledelen, gyümölcsön, könnyű salátákon és vízen élnénk.
A kekszet apróbb darabokra törjük és az aprító táljába tesszük, a szobahőmérsékletű vajjal és egy evőkanál mogyorókrémmel együtt. Összedaráljuk a három anyagot, majd az így kapott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalap elkészítésével kezdjük. Két 18 cm-es tortaforma aljára helyezzünk sütőpapírt, oldalait vajazzuk és lisztezzük. A sütőt melegítsük elő 175 fokra (légkeveréses). A száraz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük. Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsárgáját, lisztet, sütőport cukrot, vizet habosra keverjük. fehérjét habként hozzákeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű