- 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 bögre zabkorpa
- kevés fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókusz olaj
- 2 evőkanál méz
Így készítheted el: Egy nagy tálban alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá az olajat, a mézet és szükség szerint egy kis vizet, hogy gyúrható masszává álljon össze. A tésztát pihentesd fél napig, majd nyújtsd fél centi vastagságúra, és szaggass belőle Mézi figurákat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt el is készül, de a legjobb, ha figyeled, hogy mikor kezd barnulni a széle.
Extra tipp: a cukormentes mézeskalács tökéletes kísérője lesz az isteni fűszeres forró csokidnak!
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 20 dkg cukrot és addig keverjük, amíg a felülete fényes nem lesz. Utána hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, az 1dl olajat, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját egy tálba tesszük, az élesztő a tejben felfuttatjuk, majd tésztát gyúrunk. 3 felé vesszük. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztához először keverjük össze a száraz elemeket. A nedves elemeket egy kézi habverő segítségével keverjük ki. Kókuszolajt kókuszzsír megolvasztásával nyerhetünk. Majd ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd hűtőben pihentetem fél órát. Közben a gyümölcsöket meghámozom, kisebb darabokra vágom. A vajat és a cukrot abban a lábosban olvasztom f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű