menu

Családireceptkönyv.hu

Reggeli egészséges(Kollath Werner)


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-40 gr (4 ek) búza vagy rozspehely
15 gr mazsola vagy más aszalt gyümölcs
1 tk szezám és 1 tk lenmag utóbbi kávédarálóban ledarálva
2 ek mák
1 ek dió vagy mandula, vagy mogyoró aprítva
1 kis méz
1-2 kanál citromlé

Elkészítés:


Áztassunk be 1 dl vízbe 4 evőkanál búza- vagy rozspelyhet, aztán kezdődhet a boszorkánykonyha. Míg te alszol, a gabonapehely dolgozik, vagyis erjed, így születik meg a csoda reggeli tápértéke.

A pehellyel egy időben áztass be 15 gramm mazsolát is, így reggelre az is elkészül, majd öntsd össze a két beáztatott dolgot, és almát vagy valamilyen más gyümölcsöt, aminek éppen szezonja van, körülbelül 100 grammot. Keverjél hozzá egy kanál mézet, egy kanál mákot, egy fél citrom levét és egy evőkanál apróra vágott valamilyen magot.

A keveréket akár egy csavaros üvegbe is tehetjük, így ha nem jut elég időnk rá, hogy megegyük, a munkahelyünkön is bekanalazhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Kollath-reggeli segítségével fogyhatunk is, és közben egészségesen táplálkozunk. Növeli a koncentrációs képességet és csontok egészségére is pozitív hatással van.

Kollath Werner német orvos egy olyan nyers reggelit fejlesztett ki, amellyel a legtöbb és legfontosabb tápértékeket juttathatjuk be a szervezetünkbe. A reggeli segít a normális testsúly kialakításához, vagyis a túlsúlyosak fogynak, a soványak pedig híznak, és az emésztési működések is optimalizálódnak.

Megszünteti a székrekedést, méregtelenít és ezáltal a közérzetet is javítja. A reggeli fogyasztása által beáll a biológiai egyensúly, elmúlik a fáradtság, aki dohányzik, nem kívánja többet a cigarettát, és a kávé, alkohol iránti vágy is csökken. Javul a vérkeringés, megszűnnek a bizonyos bőrbetegségek is. A Kollath-reggeli jó hatással van a haj, fogak és köröm egészségére is.

Reggeli egészséges(Kollath Werner)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Kürtőskalács
Kürtőskalács

A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal, a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács-Kertész Jutka
Mézeskalács-Kertész Jutka

A mézet a fűszerkeverékkel felforraljuk, levesszük a tűzről és beletesszük a rámát, simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni! A cukrot az egész tojásokkal habosra kikeverjük és a kih...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krilla
Somlói galuska
Somlói galuska

Elsőnek a tésztát szoktam elkészíteni : A tojásokat egyben habbá verem az édesítővel .Majd ha elég kemény már , fakanállal szépen óvatosan beleforgatom a liszteket ,hogy a hab ne t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Gofri
Gofri

A lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját összekeverjük az olvasztott vajjal/margarinnal, a csipet sóval, a cukrokkal, tejjel (és a reszelt ci...

Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk