menu

Családireceptkönyv.hu

Répatorta


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
» 30 dkg barna cukor
» 2 dl étolaj
» 4 db tojás
» 10 dkg darált dió
» 28 dkg búzaliszt
» 1 kk sütöpor
» 1 csapott mokáskanál őrölt fahéj
» 40 dkg reszelt sárgarépa
» 1 késhegynyi só
» 5 dkg fehér csoki
» 1 db narancs reszelt héja
» A mázhoz:
» 20 dkg mascarpone
» kandirozott sárgarépa

Elkészítés:


A répákat tisztítsd meg, reszeld le, majd vékonyan vajazz és lisztezz ki egy 26 centiméter átmérőjű tortaformát. Alaposan keverd el a barna cukrot az olajjal, majd egyenként add hozzá a tojásokat is. Törd durvára a diót, majd egy tálban keverd össze a liszttel, a sóval, a sütőporral, a fahéjjal és a reszelt répával.
Egy fakanállal a barna cukros masszát keverd a lisztes részhez. Öntsd hozzá az olvasztott fehér csokoládét és a reszelt narancshéjat, majd ezt is alaposan dolgozd össze.

A kész masszát öntsd az előkészített formába, és előmelegített, 165 fokos sütőben - légkeverés nélkül körülbelül 80-90 perc alatt, légkeveréssel nagyjából 60 perc alatt - süsd készre. Végezz tűpróbát. Ha kisült, teljesen hűtsd ki - két óra alatt ki kell hűlnie -, majd vedd ki a sütőformából. A tetejére szükséges krémhez a mascarponét keverd ki egy kevés kihűlt kandírozott reszelt répával, majd kend a hideg torta tetejére. Vigyázz, ha a torta valamelyik része még meleg, a mascarpone le fog folyni!

Kandírozott sárgarépa:

A kandírozáshoz tegyél fel főni 300 milliliter vizet 300 gramm cukorral. Amikor elkezd forrni, vedd takarékra a lángot annyira, hogy a cukorszirup éppen csak gyöngyözzön.

Ekkor a reszelő durvábbik részén reszeld bele a sárgarépát. Fedd le, és 20-30 percen át alacsony hőfokon tartsd a tűzhelyen. Akkor leszel készen vele, ha a répareszelék a szirupból kiemelve áttetsző és intenzív narancssárga.
A répa rostjai így cukorral telítődtek, tulajdonképpen tartósítottá váltak. Nem fog bebarnulni az oxidációtól, gyönyörű, élénk narancssárga színe lesz a torta tetején. Ha elkészült, tedd szűrőbe, öblítsd át hideg vízzel, és már használhatod is.

Répatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés - Zita szelet
Gesztenyés - Zita szelet

1. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. 3. A tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Karinthy-szelet
Karinthy-szelet

Tészta elkészítése: Vajat habosra keverjük, folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott csokoládét és egyenként a tojás sárgáját. Fél órát keverjük. A keményre f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Amália
Gibanica ( százrétű rétest)
Gibanica ( százrétű rétest)

A mákot összekeverjük 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával. A diót összekeverjük ugyancsak 20 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Gesztenyés babapiskóta
Gesztenyés babapiskóta

Tészta: 2 csomag gesztenyemasszát össze dolgozunk 25 dkg darált keksszel, 10 dkg rámával, majd egy (1) cm vastagra kinyújtjuk. Krém: 9 dl tejben megfőzünk három csomag vaníliás pu...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk