menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos Rugelach


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 dkg mascarpone
12 dkg vaj
1 kávéskanál só
1 ek cukor
15 dkg tönkölybúza liszt
Töltelék
20 dkg krémsajt (tejszínes)
10 dkg ementáli sajt (reszelve)
Tetejére
1 db tojás

Elkészítés:


A tésztát robotgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nagyon lágy). Folpackba csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk.
A lehűtött tésztát kivesszük, kettéosztjuk, kör alakú vékony, 2 mm-es lappá kinyújtjuk . (Könnyítésként, ha két lisztezett folpack között nyújtjuk ki, könnyebben tudunk vele dolgozni.)
A felső folpack réteget lehúzva egy-egy kört 12 cikkre vágunk derelyevágóval, és megtöltjük kb. 1 tk-nyi tejszínes krémsajttal, amit még reszelt ementáli sajttal is megszórunk, majd feltekerjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük a tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 39x33 cm

Sajtos Rugelach

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - Kubikosfánk
Fánk - Kubikosfánk

1. A hámozott, kockákra vágott burgonyát megfőzzük, levét leöntjük, a burgonyát összetörjük, majd elkeverjük a zsírral, szódabikarbónával, a tojással és a sóval. 2. Annyi liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos kifli
Sajtos kifli

Az olajat a tejjel, a cukorral és a sóval langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig állni hagyjuk. A liszteket dagasztógép táljába szitáljuk, és az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Omlós perec
Omlós perec

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk újjnyi vastagságúra, majd formázzuk. A sajt előtt a perec tetejét tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben világosra sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sósrudak egyszerűen
sósrudak egyszerűen

A tejfölt a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt. A liszteket összekeverem, hozzáadom a sót, a zsiradékot, a tojást, majd a felfuttatott élesztőt és jól összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk