menu

Családireceptkönyv.hu

SPENÓTOS VIRÁG TORTA


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 -8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



• fél kiló liszt,
• pár ml száraz fehérbor (meleg),
• egy csipet só,
• 100 ml extra szűz olívaolaj;
töltelék
• egy tojás,
• 350 gramm spenót (főtt),
• zsemlemorzsa,
• 100 g parmezán (reszelve)
• 350 gramm ricotta,
és egy gerezd fokhagyma, de ezt már csak én tettem hozzá, mert szerintem kötelező eleme a spenótos ételeknek.


• só és bors ízlés szerint

Elkészítés:


Használjon mixert és keverje vele össze az összes hozzávalót, amíg el nem válik a tészta a tál falától. Osszuk két egyenlő részre és fokpakkba csomagolva tegyük kicsit a hűtőbe.

Öntsük a spenótot egy közepes méretű tálba, és keverjük össze a ricottával. Öntsük hozzá a sajtot, a tojást és a sót és borsot, fokhagymát (összenyomva) és keverjük alaposan össze.
A tésztát, osszuk két részre majd nyújtsunk két kört belőle Szórjuk meg zsemlemorzsával.
Majd a tölteléket osszuk el a tortán ahogy a képen látható.
Szórjuk meg parmezánnal, bőségesen
majd tegyük rá a tészta másik felét.
Egy villával rögzítsük a két tésztát egymáshoz.
A közepét nyomjuk le egy kis tálkával.
majd vagdossuk be 2 centiméterenként.
Óvatosan fordítsuk ki a tésztát úgy, hogy a töltelék benne maradjon.
180 C fokos sütőben 30 percig süssük.
Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy olasz blogon találtam ezt a csodás tortát, amit meg kell osztanom veletek. Nézzétek és készítsétek el, fantasztikus lehet a húsvéti ünnepekre is

Ha egy finom ételt szeretne, válasszon egy ízletes ételt spenóttal töltve! Ez csodás keveréke a desszertnek és egy tápláló ételnek.

SPENÓTOS VIRÁG TORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Hagymás rudak
Hagymás rudak

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük tejföllel a pirított hagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd megszórjuk a sajttal....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Aranyló tejfölös pogácsa
Pogácsa - Aranyló tejfölös pogácsa

1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajtos tejfölös pogácsa
Sajtos tejfölös pogácsa

A lisztet, a vajat, a tejfölt, az élesztőt, a sót, a cukrot és 1 db tojást kidolgozzuk, tésztává gyúrjuk, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Másnap 3 cm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ropogós sajtos tallér
Ropogós sajtos tallér

Az lisztet, a sütőporral, a reszelt sajttal, sóval elkeverjük, majd beletesszük a tojásokat és a puha vajjal összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá kevés tejet. A tésztából hen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk