50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
5 dkg kókuszreszelék2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
a középső réteghez:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
5 dl tej
10 dkg vaj
a tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk (vagy apró darabokra vágjuk) és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük és kis lángon addig melegítjük, amíg minden alapanyag elolvad, közben folyamatosan kavargatjuk. Amikor elkészült, a kekszre öntjük, és jól összekavarjuk.
A masszát tortaformába simítjuk, minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz ez az alap. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a középső réteget. Ehhez a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a megszokott módon megfőzzük, majd kihűtjük, de közben kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrözzön be.
A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot kanalanként hozzáadjuk, simára kavarjuk, éa a kekszes masszára kenjük.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és langyosra hűtve a pudingos rétegre kenjük. A kakaóport a tetejére szitáljuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Ha nem akarsz a piskótával bajlódni, de szeretnél krémes finomságot készíteni, akkor érdemes ezt a receptet kipróbálnod. Csokis, krémes, nagyon gyorsan elkészül, csak bírd kivárni, amíg kihűl!
1. Az összes hozzávalót (a tortabevonót kivéve) mély tálba tesszük, és jól összekeverjük. 2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 3. Előmelegített süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet csöpögtessük le, A vajat és margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót a lisztet, a kristálycukrot a vaníliás cukrot a felütött tojásokat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, 12 karikára vágjuk. 2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. 3. A tojást felverjük,hozzákeverjük a cukrot,az olajat és a joghur...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével keverjük habossá (fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű