menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabfőzelék


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 2-4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 evőkanál étolaj
600 g zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
300 ml víz

feketebors (őrölt)
A habaráshoz
200 ml joghurt vagy (tejföl (20%-os)
3 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
e

Elkészítés:


A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.Hozzáadjuk a zöldbabot.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük.Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet,finomított liszt helyett használjunk rizs- vagy csicseriborsólisztet. és a pirospaprikát csomómentesre keverjük A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hő kiegyenlítünk-, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget joghurttal.Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval,

Trükkök, tippek, praktikák:


A zöldbab fogyasztása kimondottan ajánlott diétázóknak, a növény ugyanis kevés kalóriát tartalmaz. Magas ugyanakkor a B1-, B2-és a C-vitamin, illetve a rosttartalma is, ez utóbbi segíti az emésztést és tisztítja a beleket. A bab az egyik legjobb táplálék a cukorbetegségben szenvedőknek, mert szabályozza az inzulin jelenlétét a vérben. A zöldbabfőzelék elkészítése ráadásul nagyon egyszerű, és egy kis odafigyeléssel kímélő ételt varázsolhatunk belőle az asztalra.

Zöldbabfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


Hargitai Judit
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsófia
Egyszerű tökfőzelék
Egyszerű tökfőzelék

A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 pe...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsófőzelék babáknak
Sárgaborsófőzelék babáknak

A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábaskába tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

A zsíron pirítsuk le a finomra vágott vöröshagymát, majd futtassuk meg a fokhagymát is. Adjuk hozzá a kockázott kelkáposztát a kockákra vágott burgonyát, majd forgassuk át. Szórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Spenót
Spenót

Fokhagymás rántásra rakom a spenótot,majd sózom. Tejbe áztatott zsemlét rakok bele,a végén 2 felvert tojással sűrítem.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk