1,5 kg oldalas
1 kg sertészsír
fokhagyma ízlés szerint
só
bors
kömény
cukor
Az oldalast nagyobb darabban hagyjuk, sózzuk, beszórjuk cukorral, beledörzsölünk fokhagymát. 2 óra hosszára állni hagyjuk. A pácolás után az oldalast lemossuk, szárazra töröljük. Megint sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk.Mélyebb tálba tesszük, köré szórunk fokhagymát, majd felöntjük zsírral addig amíg ellepi. Sütőben lassú tűzön kb.4 óra hosszát sütjük. Ezután kivesszük a zsírból és tepsiben ropogósra sütjük.
Zelleres burgonyapürével, savanyú káposztával tálaljuk.
1. Egy kevés olajat teszünk a lábosba, arra helyezzük az oldalas darabokat. 2. Hirtelen egy kicsit megsütjük, amíg a hús fehér színű lesz. 3. Ezután ráteszem a húsokra a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt annyi vízben, hogy ellepje, kb 2 órán át főzzük, majdnem puhára, A vízbe teszünk 2 babérlevelet, egy mokkáskanálnyi , egész fekete borsot, 1 nagy fej vöröshagymát ketté v...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát apróra törjük és kis csészében olajjal elkeverjük. A húst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, és a hagymára helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű