4 tojás
18 deka cukor
1 vaniliás cukor
10 deka liszt
1/2 tasak sütőpor
1 csomag vaniliás puding főzős
10 deka vágott mandula
Kevés vaj
Zsemkemorzsa
Cukor
Töltelék:
4 dl habtejszin/ Hullalala/
1/8 ? hideg tej / amennyit a pudingpor leirása ír/
1 cs vaniliás pudingpor / hidegen készíthető pl Aranka/
1. A tésztához a tojások fehérjét, a cukrot, vaniliás cukrot habosra verjük.
A tojások sárgáját egyesével hozzáverjük.
2. Másik tálba a lisztet, sütőport, vaniliás pudingport össtekeverjük, s az előző habhoz adjuk lassan, higy ne törjön össze a hab.
3. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük a tésztát.
Tetejét megszórjuk vékonnyan kristálycukorral és vágott mandulával.
4. Közepesen forró sütőben 30 percig sütjük, kivesszük, a forró sütire vajdarabokat szórunk és 5-10 percre visszatesszük sülni.
Ha kihült, kettévágjuk / 2 lapra/
5. A töltelék hozzávalót felverjük robotgéppel.
Ezt a krémet a két lap közé kenjük.
Hütve szeleteljük, tálaljuk.
♥TÉSZTA: A liszttel elkeverem a sót, a sütőport, a cukrot, és elmorzsolom a vajjal. A tojással és ha szükséges egy kevés tejjel összeállítom a tésztát. Két cipóra osztom. Egy kb. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes♥A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. ♥A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat én mindig így készítem, nem választom ketté a tojást, de ha valakinek az vált be, akkor úgy is lehet csinálni. Az egész tojásokat az édesítővel és a vízzel együtt verd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz