2 tojas
25 deka cukor
2 deci tejföl /kb 100g/
Fél sütőpor
25 deka liszt /én félfogóst használok/
25 deka adalék/mazsola, csoki, gyümölcs, dió stb./
Az egész tojásokat kikeverjük cukorral, majd a többi hozzávalóval.
Zsírozott, lisztezett őzgerinc formában sütjük.
140 fok 60'
Az élesztőt egy kevés ( kb. 1 tk.) cukorral kb. fél dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet a tojássárgákkal, vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverjük, majd a felfut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a darált dióval meg a cukorral elvegyítjük, majd a vajjal, a tojássárgájával és a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára lehűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként vagy daráltjuk le a mandulát – egy kevés cukorral, hogy ne ragadjon le az aprítóba, én azonban mozsarat használtam, mert így tudtam kontrollálni, mennyire szeretném...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű