A káposztát lesarvaljuk, az uborkát héjastól meggyaluljuk, a paprikákat, zöld paradicsomot és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
Nagy tálban összekeverjük, besózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, rátöltünk 3 dl ecetet, rászórunk egy mokkáskanál szalicilt, jól összekeverjük és egy éjszakára állni, hagyjuk. Másnap üvegekbe rakjuk, minden üveg aljára teszünk pár szem mustármagot és szemes borsot, feltöltjük a saját levével, nem kell víz, mert annyi levet enged hogy elégséges a feltöltéshez. Lezárjuk az üvegeket és mehet a kamrába.
x
hust serpenyőbe elősütni, füszeres tejföllel tejszinnel tepsibe rak és leönt
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nedves hozzávalókat jól elkeverjük, apránként belekeverjük a sütőporos lisztet. Rátesszük a szódabikarbonát és a citrom levét ráfacsarjuk .Ilyenkor a szódabikarbóna elkezd pezseg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy edényben közepes lángon olajat hevítünk, majd belereszeljük a fokhagymát és kicsit megpirítjuk, hogy ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű