A palacsintához
fél kg liszt
2 dl tej
szóda
só
olaj
kakaópor és
fahéj
tölteni A pudinghoz
3 csomag vanília-pudingpor
3 vaníliás cukor
10 evőkanál cukor
1,5 I tej
A palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is).
A tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport. Egy hőálló tálba tesszük egymás mellé a megtöltött palacsintákat, leöntjük pudinggal, és addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd sütőben kb. fél-3/4 órán át sütjük.
Hidegen tálaljuk, tetejét gazdagíthatjuk csokiöntettel és tejszínhabbal.
1,5 liter vízbe csipetnyi sót, 10 dkg cukrot, 2-3 szem szegfűszeget, citrom levét, és egy csipet fahéjat teszünk, majd összeforraljuk. 5 perc forralás után átszűrjük, majd a megt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyűa gyümölcsöket a cukorral fahájjal feltesszük főni... a pudingot elkeverjük a tejföllel és annyi vizet adva hozzá hogy folyékony masszát kapjunk és ha a gyümölcsök már puhák hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd a villával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszinben a cukrot habverővel elkeverem,a málnát leöntöm tejjel amennyi ellepi. A gyümölcsöt pépesitem, a vaniliás pudingot elkészitem a csomagoláson előirtak szerint. Majd amik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű