1kg marha lábszár, 25-30 dkg vöröshagyma, ½db paprika, ½db paradicsom
Pár gerezd fokhagyma, Egész kömény, só, bors, paprika
A lábszárat megmosom, majd felkockázom. A vöröshagymát apróra vágom, és zsíron elkezdem pirítani.
Hozzáadom a szintén apróra vágott paprikát és a paradicsomot, és tovább párolom, Az egész köményt és a fokhagymát mozsárban megtöröm és valamivel több, mint a felét hozzáteszem a hagymához.
Amikor már jól megpárolódott a hagyma lehúzom a tűzről, és hozzáteszem a pirospaprikát, majd felöntöm kb. egy deci vízzel. Visszarakom a tűzre, és zsírjára visszapirítom, majd újra felöntöm vízzel,(minél többször van, felöntve annál jobban sűrűsödik a szaft) és megint visszapirítom vigyázva, hogy a pirospaprika nehogy megégjen. Ilyenkor teszem bele a felkockázott lábszárat és picit nagyobb tűzön, kezdem pirítani. Majd közepes tűzön a hústól függően Kb. két-három órát főzöm, pörkölöm, hogy jól megpuhuljon a hús, menet közben néha felöntöm (ha szükséges) kevés vízzel. Amikor úgy gondolom, hogy majdnem kész akkor hozzáadom a maradék fokhagymás köményt és pár perc múlva, felöntöm 1/2 -1dl jó minőségű száraz vörösborral és egy rottyanásnyit főzöm.
Knédlivel vagy házi tarhonyával tálalom és adok hozzá saját készítésű savanyúságot
1. A marhahúst kisujjnyi csíkokra vágjuk. 2. A hagymát felaprítjuk, az olajban megfonnyasztjuk, majd fedő nélkül kissé megpirítjuk. 3. A csíkokra vágott húst beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 4 szeletre vágott húst kiverjük és megsózzuk. A darált húshoz hozzáadunk 1-2 evőkanál tejfölt, sót, borsot, finomra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, majd rákenjük a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elősütjük. ◾️Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldségeket. ◾️Felöntjü...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KönnyűA húst leinazzuk, 3X3 cm-es kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, ill. a paradicsompürét és a húst, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz