Tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
8 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
1-2 evőkanál tej
Krémhez:
750 ml tej
3 csomag főzős vaníliás puding
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta (18 db)
1 dl kávé
1 evőkanál rum
Tetejére:
porcukor
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re.
Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint . Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének. Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.
Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta: 7 tojásból kakaós piskótát sütünk. A tojásfehérjét 7 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, 5 evőkanál lisztet és 1 evőkanál jó minőségű kakaót. Ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukrot a tejszínnel erős szálra főzzük, ami azt jelenti, hogy két ujjunk közt a cukorszörpből szálat tudunk húzni. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a kakaóport, és az étcsokol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes