menu

Családireceptkönyv.hu

Almás máglyarakás kiflivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g kifli
500 ml tej
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
10 ml vanília aroma
5 db tojássárgája
70 g cukor
200 g sárgabaracklekvár

Az almás réteghez

700 g alma
30 g cukor
1 citromból nyert citromlé
1 tk fahéj (őrölt)

A habhoz

70 g cukor
5 db tojásfehérje

Elkészítés:



A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük.
A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és ezt is a kiflikre öntjük, jól átforgatjuk.
A kivajazott tepsibe tesszük.
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a citrom levével, a fahéjjal, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.
Az almát a kiflire rétegezzük, és megkenjük baracklekvárral.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a baracklekvárt.
Az alma tetejére simítjuk.
Kb 10-15 perc alatt készre sütjük.

Almás máglyarakás kiflivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsanett 1
Fekete erdő muffin
Fekete erdő muffin

Tört csokit teszünk hozzá és meggyet,ha megsült félbe vágjuk tejszínhabbal o,olvasztott csokival,tetején meggyel tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Román krémes
Román krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és/vagy 12 órát pihentetjük. Ezek után négyfelé vesszük és vékonyra nyújtva a tepsi hátulján kisütjük, amit előre meglisztezünk. A nyújtótáblát is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos-vaníliakrémes sütemény
Kókuszos-vaníliakrémes sütemény

A tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a többi cukorral habosra keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromkrémes Napsugár szelet
Citromkrémes Napsugár szelet

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk