Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 ek cukor
5 dl tej
1 csapott tk só
2 dl olaj
Kakaós töltelék:
kakaópor
cukor ízlés szerint
kb 15-20 dkg kicsit olvasztott vaj
Túrós töltelék:
túró
cukor
tojássárgája
vaníliás cukor
lehet bele tenni mazsolát is.
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd a választott töltetlékhez megfelelően olvasztott vajjal, olajjal vagy tejföllel kenjük meg a lapot, utána pedig a tölteléket szórjuk vagy kenjük rá.
Feltekerjük a kinyújtott tésztákat, a tekercseket három szögletűre szeleteljük.felszeljük és zsírpapírozott tepsiben, 180°C-on
Lehet bármilyen töltelékkel, akár sósan is.
A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés Sütőt 200 fokra melegítem. Tejben, cukorral, élesztőt felfuttatom, majd a tészta többi hozzávalóival összedolgozom. Hűtőben folpackba csomagolva 2 órát pihentetem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a porcukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz