A tésztához:
2 lap hájas tészta (A hájas tészta alapreceptje külön található.)
A krémhez:
1,5 liter tej
6 tojás
6 kanál liszt
7 kanál cukor
2-3 vanília
5 dkg vaj
A tejből, tojás sárgájából, lisztből és vaníliából sűrű krémet főzünk. Tűzről levéve belekeverjük a vajat és a felvert tojásfehérjét.
A hájas tészta negyedéből két lapot nyújtunk, melyeket egy tepsi tetején, előmelegített, 220 fokos sütőben, körülbelül 5-5 perc alatt kisütjük és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet feltesszük forralni, a tojások sárgáját a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral simára keverjük. Ha túl sűrű, akkor kis tejjel hígíthatjuk. Amikor a tej felforrt, húzzuk le a tűzről és folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a tojásos, lisztes keveréket. Úgy, mint amikor pudingot készítünk. Ezután tegyük vissza a tűzre és kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Miután elzártuk alatta a tüzet, forrón keverjük bele a vajat. Amikor a vaj elolvadt, adagonként, finoman forgassuk bele a tojásfehérjék felvert habját. Amikor a krém kihűlt, megtöltjük a lapokat, a tetejét megszórjuk porcukorral és kockára vágjuk a süteményt.
A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagolson leírtak szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy formába teszünk egy réteg kekszet majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben két lapot sütünk belőle. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, a Ram...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSe pun la incălzit, laptele cu esenţa de vanilie . Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul . Se toarnă peste laptele fierbinte ,si se mixează . Compozitia de cremă se pun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával. 180 fokra előmelegítjük a sütőnket. Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű