1 liter tej
6 tojás
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgaluskákat szaggatunk a felvert tojás fehérjéből és 2-3 percig főzzük a tejben, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A 6 tojás sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a forró tejbe csurgatjuk, de már lehetőleg, ne forraljuk. Ha kész, akkor langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le a 2 kg almát. Kicsit nyomkodjuk ki a levét.Tegyünk bele kb. 2 kávéskanál fahéjat, izlés szerint cukrot, darált diót, mazsolát. Kicsit meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat verd fel alaposan, és add hozzá a kókuszzsírt, az eritritet és a lisztet is több részletben. Dolgozd össze alaposan, jól formázható tésztává (hasonló lesz, mint a marci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A répák megpucolása, kislyukú reszelővel való lereszelése 2. Tészta készítése rövid keverőmunkával 3. A tészta zsiradékkal kezelt tortaformába töltése, melynek az alsó részér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjéket vízgőz felett a porcukorral addig verjük,míg jó kemény nem lesz. Arra kell ügyelni,hogy a tál amit vízgőz fölé teszünk,ne érjen bele a vízbe. 2. Kihűtjük,kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz