300 g finomliszt
50 g rétesliszt
150 g méz ,ez kb. 3 evőkanálnyi
100 g porcukor
1-2 teáskanál porkakaó - elhagyható, de szebb színe lesz vele
1 teáskanál szódabikarbóna (nem púpos)
60 g vaj (margarin nem jó)
1 tojás
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipet őrölt gyömbér - elhagyható
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsire
sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a
fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverjük a
lisztbe, elmorzsoljuk. A mézet kézmelegnél valamivel jobban
felmelegítjük (kb. 50-60 fok), hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
Beleadjuk a tojást, majd fakanállal alaposan
elkeverjük-dagasztjuk. Ha nem állna össze, pár csepp vízzel segíthetjük.
Hagyjuk hűlni 5-10 percig. Maj 3-5 mm vastagra nyújtjuk,
kiszaggatjuk, és az előkészített tepsire tesszük őket. Nagyon pici
lisztet szórhatunk alá és fölé, de nem mindig szükséges. kb. 8 perc
alatt megsütjük. Egyenes felületre szedjük, hagyjuk hűlni. Finom, puha, omlós.
Ezután dekorálhatjuk is.
Zárt fémdobozban, hűvös helyen tároljuk
A hozzávalókat egyszerűen egy tálban fakanállal kikeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, ha megsült , lekvárral megkenjük. A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm. A töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffin tepsi horpadásait. Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralun...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük a xylitollal, a túróval, a tojásfehérjével és a kókuszolajjal, majd kézzel kemény tésztát gyúrunk. Gyúrás közben egy kis vize...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz