menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos raguleves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg hús (bárány nyak hús)
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál friss tárkony
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
leves zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller) zsiradék só, bors leves betét (galuska)

Elkészítés:


A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárkonyt, és felöntjük vízzel.

Puhára főzzük, majd amikor megfőtt, akkor két kanál liszt, és 1 pohár tejfölt simára keverünk, és ezzel behabarjuk a levest, ügyelve arra, hogy hőkiegyenlítést kell végezni, tehát hozzá kell önteni a habaráshoz 1-2 merőkanál levest.

A galuskát egy tojásból, és annyi lisztből készítjük, amely így nokedli sűrűségű lesz, egy csipet sóval ízesítjük. A felforrt levesbe szaggatjuk a galuskát, aki savanyúbban szereti csöpp ecettel savanyíthatja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én disznóhúsból készítem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Currys sütőtökkrémleves kókuszchipsszel
Currys sütőtökkrémleves kókuszchipsszel

Egy lábasban olajat hevítünk, belezúzzuk a fokhagymát, belereszeljük a gyömbért és adunk hozzá egy kevés szárított chili paprikát. Kicsit lepirítjuk, aztán jöhet a fagyasztott zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros-tejszínes bárányraguleves
Kapros-tejszínes bárányraguleves

A babot hideg vízbe áztatjuk legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhahúsleves
Marhahúsleves

A marhaalkatrészeket - ez lehet lábszár, borda, fartő, vagy akár egy kis velős csont is, a lényeg az, hogy legyen húsos és csontosabb rész is közte - darabold pár nagyobb részre, m...

Elkészítési idő: 3 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

1.A hagymákat tisztítás után félfőre vágjuk és felszeleteljük. 2. Az olívaolajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. 3. Mikor megpuhult karamellizáljuk rajta a porcukrot. 4. Felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk