12 dkg liszt
2 dl tej
3 tojás
2 alma
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukor
fél teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
olaj
A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk.
Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.
Hamar összedobható és nagyon ízletes. Ha nincs kedved almás sütit sütni,
Lisztet és a vaníliás cukrot simára keverem a fele tejjel. Tej másik felét felrakom a tűzhelyre s mikor forr beleöntöm a masszát s csomómentesre főzöm álandó keverés mellett. A pép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem, majd a végén belekeverek 5 dkg cukrot, így keményebb lesz a hab. A sárgájákat habosra keverem a maradék 15 dkg cukorral,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Nehéz