50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük.
A müzli hozzávalóit mérjük ki, majd tegyük egy mély tálba. A diót kissé aprítsuk fel egy konyhakés segítségével. Egy kerámia, vagy teflon serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre és kez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt csirkemellet egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, és belenyomjuk a fokhagymát. Elkeverjük, és lefedve néhány órát vagy egy éjszakát pihentetjük (anná...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMustármagokat ledaráltam, összekevertem a babérporral és fokhagymaporral. Rá a virsli és hagyma, felöntöttem a felöntőlével. Kb 4-5 napot állni hagyni a hűtőben, hogy összeérjenek...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: NehézA héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű